10.10.2016

Tervetulotoivotus: (Porsaan) Sydän on Parasta


Toivotamme kaikki lukijat tervetulleeksi seuraamaan tätä uutta blogia. 

Kyseessä ei ole ihan tavallinen ruoka&juomablogi, sillä se keskittyy nimenomaisesti koirien ravintoon. Blogin painotus alkumetreillä on koirien ruoanlaitossa, varsinkin (koulutus)namien valmistamisessa itse.  Jatkossa aihepiirit laajenevat koirien ravitsemukseen, tuotearvioihin sekä laajemmin koirien hyvinvointiin. Toivomme saavamme blogiin innostuneita vieraskirjoittajia ja asiantuntijoita jakamaan tietämystään suurelle yleisölle.

Innostus tämän blogin aloittamiseen sekä aihealueeseen kumpuaa tietysti omista kokemuksista, sekä perheemme ensimmäisestä koiruudesta, Kooikerhondje Veetistä (aka Papikoi’s Milky Way), joka tuli perheeseemme juhannuksena 2016. Sen lisäksi, että (ihmisten)ravintoasiat ovat aina olleet kiinnostuksen aiheena (karppaukset, paleot ym. kaikki kokeiltu), sattui Veetin alkumetreille myös pieniä terveysongelmia, mikä sai kiinnostuksen aiheesta vielä enemmän. Blogin lähtökohdista, kuka, missä, milloin miksi, kerromme myöhemmissä kirjoituksissa tarkemmin.

Jotta saadaan tähän blogiin heti konkretiaa, on tähän loppuun vuorossa hyvin yksinkertainen vinkki erinomaisten namien tekemiseen. Olemme valmistaneet yhteensä neljä porsaan sydäntä nameiksi – ja oman koiramme lisäksi niitä ovat suorastaan rakastaneet myös mm. kaikki pentuleikkikoulujen asiakkaat! Jatkossa kokeilemme samaa muillakin sydämillä – mutta possun tiedämme jo toimivan varmasti.

Sydämen tekeminen nameiksi on itseasiassa erittäin helppoa. Kaupasta saa edullisesti possun sydämiä muovipakkauksissa. Niistä sydän huuhtelun jälkeen pistetään kiehuvaan veteen ja keitetään läpikypsäksi vajaan tunnin ajan. Valmiit sydämet näyttävät jotakuinkin tältä.



Keittämisen jälkeen sydänten kannattaa antaa hiukan jäähtyä, jonka jälkeen ne kannattaa silputa sopivan kokoisiksi (=pieniksi!) paloiksi. Palojen pienuus auttaa siinä, että namittamista voi tehdä vapaammin ilman pennun pulskistumisen vaaraa.


 Pienet sydänpalaset on tavattu laittaa Mini-minigrippusseihin, joissa ne pakastetaan. Pakastimessa sydän säilyy hyvin ja pienissä annospusseissa namia on helppo ottaa sulamaan vaikka jokaiseen treeniin erikseen sopiva määrä. Kokemuksen mukaan sydän säilyy treenien välillä jääkaapissa käytettävissä 2-3 päivää, mutta sen jälkeen se alkaa tuoksumaan ikävälle (pussit kerkeävät lämmitä treenien aikana).



Ensimmäisellä kerralla kokeilimme yhdellä sydämellä, mutta jo heti toisella kierroksella tuli tehtyä kolmen sydäntä kerralla. Seuraavalla kerralla sama määrä varmaan jatkuu, tosin väliin voi kiilata kokeilua mm. naudan, hirven tai peuran sydämellä.  Tässäpä ensimmäinen Koirien kokkauskoulun vinkki. SAA JAKAA =)!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti