Toivotamme kaikki lukijat tervetulleeksi seuraamaan tätä
uutta blogia.
Kyseessä ei ole ihan tavallinen ruoka&juomablogi, sillä se
keskittyy nimenomaisesti koirien ravintoon. Blogin painotus alkumetreillä on koirien
ruoanlaitossa, varsinkin (koulutus)namien valmistamisessa itse. Jatkossa aihepiirit laajenevat koirien
ravitsemukseen, tuotearvioihin sekä laajemmin koirien hyvinvointiin. Toivomme
saavamme blogiin innostuneita vieraskirjoittajia ja asiantuntijoita jakamaan
tietämystään suurelle yleisölle.
Innostus tämän blogin aloittamiseen sekä aihealueeseen kumpuaa
tietysti omista kokemuksista, sekä perheemme ensimmäisestä koiruudesta,
Kooikerhondje Veetistä (aka Papikoi’s Milky Way), joka tuli perheeseemme
juhannuksena 2016. Sen lisäksi, että (ihmisten)ravintoasiat ovat aina olleet
kiinnostuksen aiheena (karppaukset, paleot ym. kaikki kokeiltu), sattui Veetin
alkumetreille myös pieniä terveysongelmia, mikä sai kiinnostuksen aiheesta
vielä enemmän. Blogin lähtökohdista, kuka, missä, milloin miksi, kerromme myöhemmissä
kirjoituksissa tarkemmin.
Jotta saadaan tähän blogiin heti konkretiaa, on tähän
loppuun vuorossa hyvin yksinkertainen vinkki erinomaisten namien tekemiseen.
Olemme valmistaneet yhteensä neljä porsaan sydäntä nameiksi – ja oman koiramme
lisäksi niitä ovat suorastaan rakastaneet myös mm. kaikki pentuleikkikoulujen
asiakkaat! Jatkossa kokeilemme samaa muillakin sydämillä – mutta possun
tiedämme jo toimivan varmasti.
Sydämen tekeminen nameiksi on itseasiassa erittäin helppoa.
Kaupasta saa edullisesti possun sydämiä muovipakkauksissa. Niistä sydän
huuhtelun jälkeen pistetään kiehuvaan veteen ja keitetään läpikypsäksi vajaan
tunnin ajan. Valmiit sydämet näyttävät jotakuinkin tältä.
Keittämisen jälkeen sydänten kannattaa antaa hiukan jäähtyä,
jonka jälkeen ne kannattaa silputa sopivan kokoisiksi (=pieniksi!) paloiksi.
Palojen pienuus auttaa siinä, että namittamista voi tehdä vapaammin ilman
pennun pulskistumisen vaaraa.
Ensimmäisellä kerralla kokeilimme yhdellä sydämellä, mutta
jo heti toisella kierroksella tuli tehtyä kolmen sydäntä kerralla. Seuraavalla
kerralla sama määrä varmaan jatkuu, tosin väliin voi kiilata kokeilua mm.
naudan, hirven tai peuran sydämellä.
Tässäpä ensimmäinen Koirien kokkauskoulun vinkki. SAA JAKAA =)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti