30.10.2016

JEEJEE, Meillä tehdään taas lihaa, sanoi Veeti


”Krooh, häh, heräsin, mitä nyt. Nyt tuoksuu hyvälle. Se on jotain hyvää. Se on raakaa lihaa! Mennääs katsomaan. Tuolla ne tekevät jotain, sieltä se haju tulee. Saisinkohan vähän jotain. Mitä nyt pitäisi tehdä, istua? Maata? haukkua? – No nyt se meni tuonne. Ei uskalla mennä lähelle, siellä on kuuma. Ja nyt tulee erilainen haju, paljon voimakkaampi. Tuntuu kuin se tunkeutuu läpi! Miksi ne eivät anna minulle mitään. Yritän haukkua lisää! Vai maata? Ehkä vain istun ja tapitan, se on ennenkin auttanut”

Tuossapa voisi olla koiran ”sisäistä keskustelua” kun talon ihmisporukka laittaa lieden kuumaksi ja alkaa valmistamaan itselleen herkullista illallista. Jos homma menee hyvin, karvaturri saa omansa jo hyvissä ajoin ennen ihmisten ruokahetkeä tai reilusti sen jälkeen, eikä ihmisten kokkailun ja syömisen aikainen ruoan vaatiminen tule ikinä kannattavaksi ja siten korostu. Toinen mahdollisuus on toki se, että kaikkensa yrittävää tai silmiin ”säälittävästi” tapittavaa koiraa on pakko hemmotella, ja lattialle tippuu lihapala sieltä, toinen täältä, koko ravitsemisprosessin ajan. On hyvin inhimillistä, että omistaan on kiva jakaa rakkaalle ja nälkäiseltä vaikuttavalle karvakasalle.



Miten tällaisessa tilanteessa voisi sitten toimia siten, ettei epätoivotut käytökset vahvistu, mutta rakas murre saisi myös omansa kuormasta? Paistetun lihan haju on melko kova motivaattori, mitä ei välttämättä kannata jättää täysin käyttämättä. Toisaalta, ihmisruoan suolamäärät eivät välttämättä tee hyvää ainakaan nuorelle pennulle.

Viimeksi kun teimme hirven paistia, sattui valmisteluun tulemaan pala, jossa oli vähän kalvoja. Kalvojen poistamisessa ei välttämättä tarvitse olla äärimmäisen nuuka, joten kalvojen mukaan voi lähteä myös hiukan lihan jämiä. Nämä jämäpalat eivät välttämättä ihmisen hampaiden välissä miellytä, mutta ovat koiralle superherkkua.


Herkku maistuu tietysti ihan sellaisenaan raakana. Hyvää ja terveellistä raakaruokaa :). Koulutustarkoituksiin raa’an lihan käyttäminen varsinkin kodin ulkopuolella ei kuitenkaan ole aina mukavin ratkaisu. Tässä tapauksessa illan rally toko treenejä varten päätimmekin jalostaa lihat treeneissä käytettävään muotoon.



Siispä lihat ensin pieniksi paloiksi ja sitten pannulle paistumaan pieneen öljymäärään. Muutama minuutti pannulla ja lihanpalaset olivat kypsiä. 



Tuoreeltaan Veeti oli valmis tekemään niiden eteen mitä vaan, joten juuri hankittu näyttelytreenipöytä tuli heti helposti tutuksi!



Valmiit lihanpalat oli helppo jäähdyttää ja laittaa minigrip pussiin treenejä varten. Keskittymisen herpaantuessa tämä salainen ase on helppo kaivaa taskusta esiin – ja huomio on taas hetkeksi taattua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti